Europese autoverkopen met 2.6 procent omlaag

De autoverkopen in Europa zijn in oktober 2.6 procent lager uitgekomen dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt de Europese autokoepel ACEA.

Vooral in Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje zijn de verkopen flink ingezakt. Zelfs de aantrekkende verkopen in Duitsland konden de Europese trend niet omkeren. In Europa zijn in de eerste tien maanden van dit jaar nu 12.98 miljoen nieuwe auto's verkocht, en dat is 0.3 procent minder dan vorig jaar.

Europese autoverkopen met 2.6 procent omlaag - Automobielmanagement.nl

Europese autoverkopen met 2.6 procent omlaag

De autoverkopen in Europa zijn in oktober 2.6 procent lager uitgekomen dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt de Europese autokoepel ACEA.

Vooral in Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje zijn de verkopen flink ingezakt. Zelfs de aantrekkende verkopen in Duitsland konden de Europese trend niet omkeren. In Europa zijn in de eerste tien maanden van dit jaar nu 12.98 miljoen nieuwe auto's verkocht, en dat is 0.3 procent minder dan vorig jaar.