Toyota introduceerde de Prius – de eerste in massaproductie vervaardigde hybride – in 1997 in Japan. Rond 2000 begon men met de verkoop ervan in Noord-Amerika, Europa en andere markten. Met als doel een optimale balans tussen een mimimale belasting van het milieu en maximale prestaties introduceerde TMC in 2003 de tweede generatie van de Prius. Deze auto werd uitgerust met een hybridesysteem dat gebaseerd is op het “hybrid synergy drive” concept. In 2005 werd dit concept toegepast in krachtige SUV’s als de Lexus RX 400h en de Highlander Hybrid. Daarmee houdt het niet op want TMC is momenteel bezig met een “hybrid synergy drive” systeem voor achterwielaangedreven personenauto’s en verwacht dit systeem te introduceren in de Lexus GS 450h, die volgens de planning in het voorjaar van 2006 op de markt zal komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding