Dieter Zetsche zegt in Automotive News Europe dat het onderdeel ‘advanced electronic engineering’ al is geïntegreerd maar hij wil geen nadere specificaties over andere stappen geven, ondanks dat in een Duits magazine wordt gesteld dat de nieuwe generatie Mercedes M-Klasse en Jeep Grand Cherokee hun platforms zullen delen. Zetsche heeft te kennen gegeven niet veel geduld te hebben met de ‘afstandige houding’ van het luxe merk Mercedes-Benz die samenwerking met de merken Chrysler, Dodge en Jeep in de weg zou staan. Hoewel er veel berichten circuleren over het feit dat DC het merk Smart zou willen verkopen, heeft Zetsche gezegd dat er ‘absoluut geen nieuwe ontwikkelingen’ in die richting zijn. Over Maybach, dat qua aantallen is ingezakt, heeft Zetsche verklaard dat de auto aantoont dat DC topklasse auto’s kan bouwen. De tegenvallende verkopen zijn ‘een non-issue’ binnen de totale financiën van DaimlerChrysler, aldus de man die Jürgen Schrempp volgend jaar opvolgd als topman van het totale DaimlerChrysler concern.