De Corolla Verso rolde van de band bij Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) ten overstaan van een gezelschap bestaande uit vertegenwoordigers van de regering, de lokale overheden, toeleveranciers en directieleden van Toyota uit Japan en Europa. TMMT, het grootste exporterende bedrijf in Turkije in 2004, produceert de Toyota Verso, Corolla sedan en Corolla wagon en heeft een maximale jaarlijkse productiecapaciteit van 150.000 eenheden. TMMT heeft 3500 mensen in dienst en met de fabriek was een investering gemoeid van 730 miljoen euro. De totale productieplanning van Toyota in Europa voor 2005 is 635.000 auto’s, 541.000 motoren en 295.000 transmissies. Toyota heeft op dit moment acht productielocaties in zes landen, verspreid over Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding