De reset-mogelijkheid wordt normaal gesproken gebruikt na tests in de fabriek maar een Seat-garage in Wakefield gebruikte de mogelijkheid voor de ogen van een klant, zo schrijft de nieuwsbrief Autowired. Het probleem deed zich voor toen deze klant langskwam om een Ibiza, een ex-demonstratieauto, op te halen. De klant had de auto de vorige dag getest waarna de kilometerteller een stand van 287 mijlen aangaf, zo beweert de klant. Toen hij de auto kwam halen, stond de teller op 50. Bij navraag demonstreerde de dealer hoe je de klok kan ‘terugdraaien’. De klant vroeg zich hierna af hoe betrouwbaar de stand van 287 mijl dan wel was geweest. De betrokken dealer heeft toegegeven de klok te hebben gereset, maar ontkent dat de meter ooit 287 mijl op de klok had. Seat zegt volgens Autowired dat het theoretisch niet mogelijk is de klok na 287 mijl terug te draaien tot vijftig omdat het systeem maar drie maal resetten tot een totaal van honderd mijl zou toestaan. De klant zou drie jaar lang gratis onderhoud zijn aangeboden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding