Henderson komt in de plaats van John Devine (61) die zal terugtreden en nog een jaar aanblijft als vice. GM heeft enorme financiële problemen en kennelijk verwacht men dat Henderson die kan oplossen. Hij heeft met zijn secondant Forster in Europa goede resultaten behaald. Er werden tienduizend banen geschrapt en de herstructureringen zouden Opel en de andere merken weer winstgevend kunnen maken na jaren van verliezen. Een vergelijkbare (maar nog grotere) operatie moet nu in Amerika worden doorgevoerd. De Duitser Forster (foto) wordt per 1 januari president van Opel, Vauxhall en Saab. Het is twintig jaar geleden dat een Europeaan aan de top stond van GM Europe. Forster werkte vroeger bij BMW en werd later de baas van Adam Opel AG waar hij het herstructureringsplan Olympia introduceerde. Daarna werd hij vice-president GM Europe onder Henderson. Forster staat bekend als expert op productgebied en als harde saneerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding