MFTBC heeft onlangs zijn verwachtingen gepubliceerd voor de periode van 1 april 2005 tot en met 31 maart 2006. Men verwacht een wereldwijde verkoop van 185.000 voertuigen, een stijging van 3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. In Japan stijgt de verkoop met 6 procent tot 65.000 eenheden. De verkoopaantallen buiten Japan bereiken naar verwachting een nieuw record van 120.000. Harald Boelster, CEO van MFTBC zegt: “We hebben de verkoop op de thuismarkt gestabiliseerd en wereldwijd groeien we. Het boekjaar 2005 zullen wij winstgevend afsluiten.” DaimlerChrysler Commercial Vehicles ontwikkelt momenteel een nieuwe generatie heavy-duty motoren waarin de technologische ontwikkelingen van alle truckunits worden gebundeld. In september 2005 heeft MFTBC in Stuttgart een Engineering Office geopend, waar technici uit Japan gestationeerd zijn voor gezamelijke projecten van DC en MFTBC. DaimlerChrysler AG bezit een belang van 85% in MFTBC. De resterende aandelen zijn in handen van diverse bedrijven uit de Mitsubishi Group. Mitsubishi Fuso is een integraal onderdeel van de divisie Bedrijfswagens van DaimlerChrysler.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding