Het gaat om meer dan een half miljoen werknemers, gepensioneerden en hun families. Ford zal deze week nadere details bekendmaken, schrijft Financial Times. Naar verwachting zal de deal vergelijkbaar zijn met de afspraak die de vakbond UAW (united auto workers) in oktober sloot met GM. Van elke Ford-medewerker en gepensioneerde zal een offer worden gevraagd om de ‘uitstekende zorg’ voor iedereen te waarborgen. Zowel GM als Ford heeft iin zijn herstructureringsplannen prioriteit gegeven aan de gigantische ziektekostenproblematiek. Topman Bill Ford heeft becijferd dat de ziektekosten per auto hoger zijn dan die van het staal. De deal met de UAW zou een miljard dollar per jaar besparen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding