Wagoner is optimistisch over de nieuwe lijn van auto's die worden samengevat in de serie GMT900. Deze nieuw ontworpen auto's zouden minder brandstof verbruiken. Volgens analisten is het succes van de serie essentieel voor de toekomst van GM. Het gaat over de Chevrolet Suburban, Chevrolet Tahoe en GMC Yukon. GM is (nog) de grootste autofabrikant ter wereld en heeft dit jaar al miljarden verlies geleden. Het bedrijf heeft te lijden onder slechte verkoopresultaten in de VS en hoge arbeidskosten. Vooral het verlies van de verkoopresultaten van de suv's doet zeer want die hebben GM jarenlang de winsten gebracht. GM wil dertigduizend banen schrappen en twaalf sites sluiten in Noord-Amerika. De eerste hybride trucks van GM zijn in 2005 beschikbaar gekomen en het merk wil volgend jaar een hybride sedan (de Saturn Vue) op de markt brengen om te concurreren met de hybrides van Toyota en Honda. Hybrides zijn goed voor nog maar een klein marktaandeel maar de vraag is sterk groeiende.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding