De joint venture tussen Fiat Auto en PSA bestaat sinds 1978. In 1981 werd de productiefaciliteit in Val di Sangro operationeel met een dagproductie van 350 voertuigen. In de loop der jaren is de capaciteit fors uitgebreid, mede door de verbreding van het modelprogramma, tot de huidige dagelijkse productie van 900 auto’s. Naast de Fiat Ducato worden er ook twee vergelijkbare modellen voor de PSA partners gebouwd. Sevel Val di Sangro is de grootste LCV productiefaciliteit in Europa. De fabriek, met een totale oppervlakte van 1.2 miljoen vierkante meter is gesitueerd in Midden-Italië, tussen de steden Atessa en Paglieta in de provincie Chieti. Het volledige productieproces wordt in-house verricht, van plaatwerk en spuiten tot de eindassemblage. Op het moment biedt de fabriek werkgelegenheid aan 5.250 mensen. Dagelijks komen er zo’n 250 vrachtwagens met halffabrikaten binnen en verlaten liefst 200 autotrailers en 4 treinen de fabriek met geproduceerde voertuigen. Sevel Val di Sangro voldoet aan de hoogste kwaliteitstandaarden en er wordt zeer milieuvriendelijk gewerkt. Het interne kwaliteitsysteem voldoet aan de ISO 9001:2001 normering. Het milieu-managementsysteem is eveneens ISO-gecertificeerd (ISO 14001).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding