Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek onder 1674 berijders. De resultaten zijn gepubliceerd door het vakblad Autohaus. Van de ondervraagde Duitsers zette 16,3 procent Mercedes bovenaan het verlanglijstje. De kwaliteitsproblemen waarmee het merk worstelt lijken daarmee niet van merkbare invloed op de status van de Stuttgarters. Het is voor de vijfde keer op rij dat Mercedes bij dit onderzoek bovenaan staat. Op een gedeelde tweede plaats eindigden Audi en BMW, met ieder 13,5 procent. Van dit duo boekte Audi de meeste percentuele progressie als het gaat om gewildheid. Met name de A6 heeft de fabrikant geen windeieren gelegd. Opvallend is volgens Autohaus de opmars van Toyota, dat weliswaar eindigde als zevende in het droomautoklassement maar daarbinnen wel een grote sprong maakte (nu 3,2 procent, vorig jaar 1,8 procent). Ook Porsche was gewilder dan ooit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding