Met Virgin Cars pretendeerde Branson destijds de manier waarop de Brit zijn auto koopt fundamenteel te wijzigen. In het eerste jaar rekende Branson op een online verkoop van zo’n 24 duizend auto’s. Het jaar erna verwachtte hij een verdubbeling en mogelijk een verdrievoudiging. De wagens werden betrokken van dealers op het (voor Engelse klanten goedkopere) vasteland. Virgin Cars schotelde consumenten besparingen voor van zo’n zeventien procent. Ondanks de stopzetting zegt Virgin Cars orders van klanten die nog in afwachting zijn van hun bestelling conform afspraak af te wikkelen. Nieuwe bestellingen worden echter niet meer aangenomen. Ook de enige dealervestiging is gesloten. Over het hoe en waarom wordt vooralsnog geen commentaar gegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding