De onderdelen voor de assemblage worden aangeleverd door de Tofas-fabrieken in Turkije, de joint venture tussen Fiat Auto en de Koc Group. Severstal Auto is een van Ruslands grootste autofabrikanten. De onderneming produceert vierwielaangedreven voertuigen (SUV’s, kleine vrachtwagens en busjes) en A-segment auto’s. Ook is Severstal Auto 's lands grootste fabrikant van vier- en achtcilinder benzinemotoren. De gisteren gesloten assemblagedeal vormt de eerste stap in de samenwerking tussen Fiat Auto en Severstal Auto. Beide partijen onderzoeken de mogelijkheden om samen nog meer Fiat-modellen te produceren, waaronder de Doblò. Eerder al ondertekenden de partners een overeenkomst voor de Russische import en distributie van het volledige Fiat-modelprogramma – zowel het personen- als bedrijfsautogamma.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding