Het Duits-Amerikaanse concern heeft de bank aangesteld om toenaderingen van andere bedrijven te screenen, schrijft Financial Times. De nieuwe ceo van DC, Dieter Zetsche, heeft gezegd dat hij hoopt dat de business bij het verliesgevende Smart ten goede gekeerd kan worden. Maar hij bevestigde ook dat Goldman Sachs is aangesteld om 'ongevraagde benaderingen' van potentiële kopers of partners te bekijken. Zetsche sluit partnerschappen tussen Smart en andere ondernemingen niet uit, maar hij zegt het Smart-team te steunen in hun vertrouwen dat het goed komt. “En zolang we aan plan A werken, hoeven we niet over plan B te praten.” Smart heeft in het afgelopen jaar 143 duizend eenheden verkocht, bijna tweeënhalf procent meer dan in 2004. Het merk heeft voor het zevende achtereenvolgende jaar groei in de verkoopresultaten bereikt. In Nederland hield het merk met ruim tweeduizend eenheden zijn marktaandeel van 0,43 procent vast.