De C30 richt zijn pijlen op jonge, dynamische kopers, met name singles en stellen zonder kinderen. Volvo zegt uit onderzoek te weten dat een groot deel van deze doelgroep zich aangetrokken voelt tot het Zweedse merk. Maar tot op heden zou Volvo geen model hebben dat hen aanspreekt. Dat moet de C30 veranderen, door de beoogde nieuwe klanten een ‘eigen’ Volvo aan te bieden. Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe model zijn overal in Europa clinics georganiseerd. ‘Succesvolle jongeren met een druk leven’ konden hier hun mening geven. De clinics zouden bevestigen dat Volvo met het design op de goede weg is. De Ford-dochter hoopt mede dankzij de C30 de verkooptarget van zeshonderdduizend auto’s per jaar te realiseren. Uitbreiding van het modellenaanbod is essentieel om die doelstelling te halen, aldus de nieuwe topman Frederik Arp.