De eerste auto met Bluetec, ’s werelds schoonste dieseltechnologie zoals DC zelf claimt, is de Mercedes E 320 Bluetec. Die auto zou in het najaar worden geïntroduceerd. Hooggeplaatste functionarissen van DC hebben gezegd dat deze auto een wereldwijde poging zal initiëren om Amerika aan de diesel te krijgen, aldus zakenkrant Financial Times. De Bluetec zou aan de allerstrengste emissie-eisen kunnen voldoen. Maar er is wel laagzwavelige diesel (minder dan 15 ppm) voor nodig. De verwachting is dat die brandstof ook rond die tijd in Amerika beschikbaar komt. In de VS rijden op dit moment ongeveer vier miljoen auto’s op diesel, terwijl er jaarlijks vijftien miljoen nieuwe auto’s worden verkocht. De verwachting is dat de Amerikanen momenteel meer geneigd zijn een (zuinige) diesel aan te schaffen omdat de benzineprijzen zo enorm gestegen zijn. Dieter Zetsche, de topman van DC, heeft gezegd dat de technologie weliswaar voor Mercedes is ontwikkeld maar dat het ook voor Chrysler ter beschikking staat.