Sinds 1992 heeft GM niet zo ver in het rood gestaan. Meer dan de helft van het verlies (4,8 miljard) komt voor rekening van het vierde kwartaal. In dezelfde periode van 2004 werd 'slechts' 99 miljoen verlies geleden. ''De verliezen zijn duidelijk, ze zijn groot, erg groot”, aldus Henderson. Hij is juist deze maand aangetreden als nieuwe financiële man om orde op zaken te stellen bij GM. Henderson was topman was GM Europe, een functie die is overgenomen door Carl-Peter Forster. De cijfers waren veel slechter dan analisten hadden verwacht, waardoor de koers van General Motors op Wall Street met bijna zes procent kelderde. Het enorme negatieve resultaat is voor een groot deel te wijten aan buitengewone lasten, zoals een garantie ter waarde van 3.6 miljard dollar voor de medewerkers van de vroegere onderdelendochter Delphi. Voor de herstructurering van de Amerikaanse autofabrieken schreef GM nog eens 1,3 miljard af.