Fiat Auto (Fiat, Alfa Romeo, Lancia en lichte bedrijfswagens) heeft in 2005 een omzet gedraaid van 19,5 miljard euro en dat was 0,8 procent minder dan in 2004. Fiat Auto kwam in het vierde kwartaal op een winstje uit van 21 miljoen euro, maar over het hele jaar gemeten staat er toch nog een verlies van 281 miljoen. Maar dat is relatief goed, zegt men bij Fiat, want een jaar eerder was het verlies nog 852 miljoen euro. Fiat kreeg de wind definitief in de zeilen vanaf de introductie van de Croma, de Grande Punto en de Alfa 159. In het vierde kwartaal kwamen er nog nicheproducten bij zoals de Alfa Brera, Panda Cross en Ypsilon Momo. Al met al zegt Fiat Auto nu klaar te zijn voor goede verkopen in 2006. Topman Marchionne voorspelt voor 2006 een operationele winst van 1,6 miljard en een nettowinst van zevenhonderd miljoen. Fiat Auto verkocht 1,7 miljoen eenheden in 2005, vier procent minder dan in het jaar ervoor. Bedrijfswagenfabrikant Iveco realiseerde dankzij betere verkoopcijfers vijf procent meer omzet en kwam tot 9,5 miljard euro omzet. Het bedrijf wist daar een winst van 415 miljoen aan over te houden. Iveco verkocht vorig jaar 172 duizend eenheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding