Daarnaast krijgt hij de supervisie over de activiteiten van Ford Retail Europe (netwerk van Ford´s eigen dealervestigingen in Europa) en de verkopen van Ford Bedrijfsauto´s. Deze twee business units hebben hun wortels in Engeland. De Waard zal werkzaam zijn op het hoofdkantoor in Brentwood, Essex. De 43-jarige De Waard vervulde een groot aantal functies binnen de Ford-organisatie. Zo deed hij als managing director van Ford Nederland (1999 tot 2001) ervaring op met de verschillende aspecten van de markt, haar klanten en dealers. Bij Ford Europa ontwierp hij onder meer de nieuwe dealer corporate identity. Volgens De Waard is Engeland “een van de meest uitdagende en kansrijke automarkten van de wereld.” In zijn vorige baan was de Nederlander bij Ford Europa vice president Ford Customer Service Division (after sales). Hij neemt bij Ford England de plaats over van Paul Thomas, die de functie van vice-president marketing binnen Ford Europa krijgt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding