De Focus, waarvan in Europa 442 duizend exemplaren zijn verkocht, wordt ook geproduceerd in de Europese fabrieken in Saarlouis (Duitsland) en St. Petersburg (Rusland). Buiten Europa wordt de auto geproduceerd in de VS, China, Taiwan, de Filippijnen en Zuid-Afrika. Wereldwijd zijn er meer dan vijf miljoen Focussen verkocht. Vooral 2000 en 2001 waren topjaren toen de Focus de status van best verkopende auto ter wereld kreeg. De productie van de Focus begon in Valencia en Saarlouis in 1998. In 2002 startte Ford met het produceren in een nieuwe fabriek in St. Petersburg. Om aan de vraag naar de Focus te kunnen voldoen, is deze maand besloten de jaarlijkse productiecapaciteit van de Russiche fabriek op te voeren tot zestigduizend. In Valencia wordt tegenwoordig niet alleen de Focus gebouwd maar ook de Ford Fiesta, de Ka en de Mazda2-modellenreeks. Dit maakt Valencia tot de meeste flexibele Ford-fabriek in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding