Over het derde kwartaal van het Japanse boekjaar 2005-2006 heeft autofabrikant Nissan een winst gerealiseerd van 1,14 miljard dollar, terwijl de omzet steeg met tien procent. Maar de netto winstmarge daalde van tien procent een jaar geleden tot 9,5 procent nu. Overigens is Nissan nog steeds een van de meest winstgevende autofabrikanten ter wereld. Het merk voorspelt over het hele boekjaar een winst op operationeel niveau van 7,4 miljard dollar en een netto winst van 4,4 miljard. Nissan maakt deel uit van de Renault-Nissan Alliantie. Renault heeft een aandeel van 44 procent in Nissan. De oorzaak is de afzetdaling in de belangrijkste markten Japan (min 25 duizend eenheden) en de VS (min zesduizend). Europa en de rest van de wereld hebben de daling gecompenseerd zodat de totale afzet in het derde kwartaal constant bleef op 835 duizend auto's.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding