De Quattroporte bemachtigde met 36 procent van de stemmen de trofee voor ‘Best Import Car’ in de topklasse. De typisch Italiaanse styling en elegantie werden als belangrijkste argumenten voor de keuze genoemd. Auto motor und sport baseert zich op een onderzoek onder honderdduizend lezers. De Quattroporte sleepte ook de eerste prijs in de wacht bij de Nederlandse editie auto motor en sport. Marketing manager Joost Rijnbeek van Maserati West-Europe : “Maserati maakt een enorme groei door waarbij de Quattroporte een belangrijke rol speelt. Dat uit zich in de stijgende verkoopcijfers." In 2005 zijn in Nederland 66 Maserati’s verkocht, in 2004 waren het er 25. Daarvan nam de Quattroporte met 51 stuks het leeuwendeel voor zijn rekening. In 2004 werden twaalf Quattroportes verkocht. Wereldwijd zette Maserati een kwart meer auto’s af dan in 2004. In Amerika zelf 54 procent meer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding