De Duitse website van BMW is verwijderd uit de zoekresultaten van Google. Het internetbedrijf heeft die straf uitgedeeld aan de autofabrikant omdat die de zoekmachine zou manipuleren. Dat schrijft de zakenkrant Financial Times. Google heeft bevestigd dat BMW.de verwijderd is uit alle resultaten van de zoekmachine. De motivatie was dat ‘Google geen websites kan tolereren die proberen zoekresultaten te manipuleren omdat wij (Google) proberen de gebruikers relevante en objectieve zoekresultaten te leveren’. De website zou zogenoemde ‘doorway’ pagina’s gebruiken die zoekmachines voor de gek kunnen houden waardoor internetters op sites terecht komen die niet overeenkomen met hun zoektermen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding