Nanjing gaat de fabriek leasen voor een periode van 33 jaar. Vanaf volgend jaar moeten er weer auto’s worden geproduceerd in de voormalige fabriek van MG Rover. Dat werd vorige week bekendgemaakt door de Chinese autobouwer. Nanjing kocht MG Rover in juli 2005 voor 53 miljoen pond sterling (77 miljoen euro) nadat het Britse bedrijf failliet was gegaan als gevolg van een torenhoge schuldenlast. Ongeveer zesduizend mensen verloren toen hun baan. De ontslagen vielen vooral bij de Longbridge-fabriek nabij Birmingham in het midden van Groot-Brittannië. Die nieuwe plannen zullen naar schatting 1200 banen opleveren. De locatie is eigendom van de vastgoedontwikkelaar St. Modwen Properties. Nanjing liet een ontsnappingsclausule opstellen waardoor het na zes maanden van het contract af kan, mochten de plannen in duigen vallen. Nanjing betaalt jaarlijks 1,8 miljoen pond sterling (2,6 miljoen euro) voor het gebruik van een groot deel van het bedrijfsterrein van Longbridge.