Kia bouwt eerste eigen fabriek in VS

De Hyundai-dochter steekt er 1,2 miljard dollar (een miljard euro) in. Vanaf 2009 moet het zaakje draaien.

Na de opening in 2006 van de eerste Europese fabriek in Zilina (Slowakije), zal in 2007 de productiestart volgen in de tweede Kia-fabriek in China. En nu besluit Kia te investeren in de eerste eigen fabriek in Amerika in West Point (Georgia). Voor gouverneur Sonny Perdue was het de moeite van een reis naar Seoul waard, omdat de ondertekening van de overeenkomst vierenhalfduizend full-time banen naar zijn kiezers brengt. Hiervan zullen tweeënhalfduizend medewerkers direct bij Kia in dienst kunnen treden en de rest bij vijf of zes toeleveranciers. Kia heeft in Amerika een volledige portfolio van modellen en kan daar terugzien op twaalf jaren met onafgebroken verkooprecords. In 2005 zijn in de VS ongeveer 276 duizend Kia’s verkocht. Kia verwacht de verkoopcijfers in USA en Canada verder te zien stijgen met vijftien procent in 2006. Kia heeft een prognose van achthonderdduizend eenheden tegen het jaar 2010. De Europese fabriek van Kia in Zilina (Slowakije) nadert zijn voltooiing. Kia zal in zijn eerste Europese fabriek een nieuwe middenklasser bouwen, gebaseerd op de Cee’d conceptcar.

Kia bouwt eerste eigen fabriek in VS - Automobielmanagement.nl

Kia bouwt eerste eigen fabriek in VS

De Hyundai-dochter steekt er 1,2 miljard dollar (een miljard euro) in. Vanaf 2009 moet het zaakje draaien.

Na de opening in 2006 van de eerste Europese fabriek in Zilina (Slowakije), zal in 2007 de productiestart volgen in de tweede Kia-fabriek in China. En nu besluit Kia te investeren in de eerste eigen fabriek in Amerika in West Point (Georgia). Voor gouverneur Sonny Perdue was het de moeite van een reis naar Seoul waard, omdat de ondertekening van de overeenkomst vierenhalfduizend full-time banen naar zijn kiezers brengt. Hiervan zullen tweeënhalfduizend medewerkers direct bij Kia in dienst kunnen treden en de rest bij vijf of zes toeleveranciers. Kia heeft in Amerika een volledige portfolio van modellen en kan daar terugzien op twaalf jaren met onafgebroken verkooprecords. In 2005 zijn in de VS ongeveer 276 duizend Kia’s verkocht. Kia verwacht de verkoopcijfers in USA en Canada verder te zien stijgen met vijftien procent in 2006. Kia heeft een prognose van achthonderdduizend eenheden tegen het jaar 2010. De Europese fabriek van Kia in Zilina (Slowakije) nadert zijn voltooiing. Kia zal in zijn eerste Europese fabriek een nieuwe middenklasser bouwen, gebaseerd op de Cee’d conceptcar.