Vergeleken met andere grote merken stelt de verkoop van Volvo in China nog maar weinig voor. Vorig jaar registreerde Volvo Car slechts 4,8 duizend verkopen maar dat was wel 84 procent meer dan in het jaar ervoor. Manager Per Norinder zegt in de Financial Times dat de groei in een dergelijk tempo zal doorzetten. Bovendien wil hij tegen het eind van dit jaar ook de C70 in China op de markt brengen. Volvo gaat voor het eerst produceren in China, samen met partner Changan Ford in Chongqing. De stad ligt in het zuidwesten van China, dat zich langzamerhand ontwikkelt tot een centrum van auto- en motorfietsproductie. Volvo wil er tienduizend S40's per jaar bouwen. Veel kenners vrezen overigens een overproductie in China, met moordende prijsconcurrentie tot gevolg. Volgens onderzoek van Credit Suisse heeft China dit jaar een productiecapaciteit van zes miljoen eenheden, terwijl de afzet slechts op ongeveer de helft wordt ingeschat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding