De onderhandelingen liepen al een jaar met drie investeringsmaatschappijen en gisteren (23 maart) verkocht GM Acceptance Corporation (GMAC) 78 procent van zijn hypotheekdivisie voor bijna negen miljard dollar. De deal kwam een dag na de overeenkomst voor personeelsafvloeiing bij GM en Delphi met de vakbond UAW. Die gaat de autofabrikant waarschijnlijk miljarden extra aan oprotpremies kosten. De meerderheid in de commerciële hypotheekdivisie (nu Capmark Financial Group genoemd) is verkocht aan een groep investeerders. Die heeft GM anderhalf miljard dollar in contanten betaalt en verder ‘intercompany’ leningen ter waarde van 7,3 miljard afgelost, schrijft Financial Times. Er is ook een deel verkocht aan het management waardoor de groep investeerders nu 75 procent en GMAC 21 procent aandeel hebben in de hypotheekdivisie. Capmark heeft een hypotheekportefeuille van 275 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding