DaimlerChrysler gaat nog een keer een miljard euro in Smart steken om het zaakje in 2007 rendabel te krijgen. Zoals al eerder gemeld, besloot DC afgelopen weekeinde de Forfour uit productie te gaan nemen, wat betreurenswaardig is voor NedCar in Born. DC heeft lange tijd overwogen Smart dicht te gooien of te verkopen. Men brengt in 2007 wel een nieuwe versie van de ForTwo. Die auto zal ook voldoen aan veiligheids- en emissie-eisen in de VS. Dieter Zetsche, topman van DaimlerChrysler, zei enige tijd geleden in het Duitse Handelsblatt dat het waarschijnlijker is dat Smart wel naar de VS gaat dan niet. De interesse in zuinige auto's zou toenemen in de VS. Een Amerikaanse handelaar zegt in Financial Times dat de perceptie bestaat dat Amerika alleen maar om suv's draait. Maar volgens hem is dat niet het geval. Zijn bedrijf Zap verkocht al 350 ForTwo's en zou er nog driehonderd onderweg hebben. Zap rekent er 24-26 duizend dollar per stuk voor. DC verkoopt al sinds oktober 2004 een dieselversie van de ForTwo in Canada. Dat land doet standaard ongeveer een tiende deel van de Amerikaanse markt. Er zouden er vorig jaar zo'n vierduizend verkocht zijn, maar Canadezen staan positiever tegenover kleine auto's.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding