Volgend jaar opent Porsche zijn nieuwe museum, dat naast de fabriek in Stuttgart wordt gebouwd. De sportwagenfabrikant omschrijft het museum zelf als ‘een van de meest spectaculaire projecten in de geschiedenis van het bedrijf’, aldus de Engelse website Car Keys. Het gebouw is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Delugan Meissl in Wenen. ‘Het ontwerp is innovatief, modern en uitdagend’, zegt Porsche-voorman Wendelin Wiedeking. ‘ De provocatieve architectuur zal ver buiten de grenzen van Stuttgart reiken.’ Het bestaande Porsche-museum trekt rond tachtigduizend bezoekers elk jaar, maar Wiedeking schat dat het aantal zal toenemen tot meer dan tweehonderdduizend zodra het nieuwe gebouw in 2007 opent. De reden: er is meer ruimte – waar Porsche nu twintig historische auto’s kan tentoonstellen, zijn dat er straks tachtig. Het museum, dat rond vijftig miljoen euro kost, omvat ook een winkel, een koffiebar, twee restaurants (waarvan eentje heel exclusief) en genoeg ondergrondse parkeerruimte voor driehonderd auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding