Op de website www.chevyapprentice.com kunnen deelnemers hun idee voor een dertig seconden reclamefilm indienen. Dat moet vóór 10 april. Te winnen zijn reizen en geld. De ingestuurde filmpjes moeten voldoen aan de merkwaarden van de Tahoe, aldus marketingweblog Molblog/AdAge: ‘capabel, verantwoordelijk en verfijnd’. Dit soort co-creatie is niet nieuw. In Nederland lieten onder meer Centraal Beheer en Vodafone ook al reclamespotjes bedenken door ‘gewone’ kijkers. Maar dergelijke acties zijn altijd goed voor extra free publicity. Chevrolet gaf in 2005 13,8 miljoen dollar uit aan Tahoe-reclame, en het nieuwe model mag het komende jaar op nog meer budget rekenen. GM betaalde ook al de makers van de Amerikaanse serie The Apprentice voor een aflevering waarin de deelnemers een training moesten organiseren voor 25 Chevrolet-dealers, voor de introductie van de nieuwe Tahoe. De online reclamewedstrijd is hier een vervolg op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding