Isuzu heeft zelf de onderhandelingen gestart om een deel van het GM-aandeel te pakken te krijgen. Ook Mitsubishi Corporation en Itochu zouden daar mee bezig zijn. Het noodlijdende GM moet zijn balans op orde krijgen en zijn liquiditeit vergroten. De beoogde verkoop volgt op het afstoten van twintig procent in Fuji Heavy Industries (Subaru) en een vergelijkbaar aandeel in Suzuki pas geleden. GM is ook in onderhandeling over de verkoop van een deel van GMAC, zijn (winstgevende) financiële tak. Dat zou elf miljard dollar moeten opleveren. Isuzu levert trucks aan GM en produceert samen met GM dieselmotoren. Isuzu heeft in 2005 voor ongeveer 1,6 miljard dollar aan GM geleverd, aldus Financial Times.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding