Delphi is zes jaar geleden verzelfstandigd door GM en verkeert momenteel in serieuze financiële problemen, net als GM overigens. Maar nu beschuldigt Delphi zijn voormalige moeder (en grootste klant) ervan Delphi's problemen steeds groter te maken door fikse prijsreducties te vragen. Contracten zouden 'oneerlijk' zijn. Delphi wil verliesgevende contracten met GM weigeren. Daarvoor moet het bedrijf bij de rechtbank toestemming vragen. Delphi zegt dat het sinds de verzelfstandiging is gedwongen wordt om aan GM vijftig procent méér prijsreductie te geven dan aan andere klanten. Jaarlijkse prijsverlagingen zijn gebruikelijk in de autoindustrie maar GM zou bijzonder agressief zijn, aldus een bericht in Financial Times. GM heeft vorig zelf een verlies gedraaid van ruim tien miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding