Lutz (voorzitter van GM North America en vice-voorzitter productontwikkeling) zei dinsdag 4 april in München niet verrast te zijn door de moeilijkheden bij NedCar. "Sinds Van Doorne de fabriek opende, zijn er altijd moeilijkheden geweest. Het is altijd hetzelfde verhaal; ik heb het nooit anders meegemaakt." Chevrolet zoekt momenteel productielocaties in Europa. Lutz: "We zullen waarschijnlijk een aantal modellen verplaatsen van Zuid-Korea naar China en Europa. Geloof het of niet, maar zelfs Zuid-Korea is al redelijk duur. Bovendien willen we niet alle eieren in één mandje leggen. We kijken vooral naar Oost-Europa want West-Europa is door de hoge lonen, sociale lasten en overheidsregels niet interessant.” Meer hierover in de komende Automobiel Management.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding