De grootste klap valt in een bandenfabriek in Washington in Noord-Engeland, die wordt gesloten. De maatregel levert een besparing op van ongeveer twintig miljoen dollar per jaar maar leidt wel tot een eenmalige last voor afvloeiingskosten van 55 tot 65 miljoen dollar. Met de andere ontslagen hoopt Goodyear in totaal veertig tot vijftig miljoen dollar per jaar te besparen. Het Amerikaanse bedrijf is in 2005 vooral getroffen door de hoge prijzen van rubber en energie. Mede door buitengewone lasten kwam Goodyear in het derde kwartaal uit op een verlies van 51 miljoen dollar, tegen een winst van 125 miljoen in dezelfde periode in 2004. Goodyear heeft meer dan negentig fabrieken (in 28 landen) en biedt werk aan tachtigduizend mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding