Het personeel van de toeleverancier aan onder meer Mercedes, DaimlerChrysler, Ford en Volkswagen heeft vrijdag te horen gekregen dat ruim honderd van de 830 banen verdwijnen. Daarbij zijn volgens bestuursvoorzitter W. Spierings van Polynorm op nu.nl gedwongen ontslagen niet te voorkomen. De reorganisatie is volgens Spierings nodig, omdat er sprake is van overcapaciteit in zijn branche en de komende drie à vier jaar zeker bedrijven zullen verdwijnen. "Daar zullen wij niet bijhoren. Maar om het werk voor zevenhonderd mensen te behouden, moeten we het nu helaas wel met honderd minder gaan doen." De CNV Bedrijvenbond noemt de reorganisatie ingrijpend. Dezelfde mening is FNV Bondgenoten toegedaan, maar een woordvoerder van deze bond onderkent ook de noodzaak om nu in te grijpen gezien de marktsituatie. De vakbonden eisen een goed sociaal plan, waarbij ontslagen werknemers zoveel mogelijk geholpen worden aan ander werk. Polynorm levert ook aan NedCar, waar vandaag het personeel staakt wegens een reorganisatie. Maar volgens Spierings levert zijn bedrijf aan deze autofabriek in Born in maar zeer beperkte mate.