Eind 2008 zal de fabriek in Shushary nabij Sint Petersburg starten met de productie. In eerste instantie gaat het om 25 duizend auto’s per jaar. De fabriek gaat Chevrolets Captiva’s (suv) en een nieuwe generatie compacte auto’s assembleren op basis van ckd-kits (completely knocked down). Vanaf september dit jaar zal een aparte fabriek in de stad Sint Petersburg starten met de assemblage van de Chevrolet Captiva totdat de productie in de Shushary fabriek begint. De totale investering in de nieuwe fabriek bedraagt 115 miljoen dollar. “Dit project geeft duidelijk blijk van ons vertrouwen in Rusland als één van ’s werelds snelst groeiende automarkten,” verklaarde Rick Wagoner, baas van het geplaagde General Motors, vandaag tijdens een officiële plechtigheid in Shushary. “Met deze nieuwe fabriek, die geheel in eigendom is van GM, zijn wij en onze partners in staat in Rusland meer dan honderdduizend auto’s per jaar te assembleren.” De nieuwe assemblagefabriek zal werk gaan bieden aan ruim zevenhonderd mensen. Rusland is met een inwonertal van 143 miljoen mensen één van ’s werelds meest dynamische automarkten. De totale jaarlijkse verkoopgroei is toegenomen van negen procent in 2005 tot zeventien procent in de eerste helft van dit jaar. Het autobezit heeft nu een verhouding van 178 auto’s op duizend mensen bereikt.