VW stimuleert onderzoek biobrandstof

Volkswagen geeft een miljoen euro aan de TU van Braunschweig.

Alternatieve brandstoffen zijn een wezenlijk onderdeel van de ‘aandrijfstrategie’ van het VW-concern. Men wil een verdere ontwikkeling van de zogenoemde tweede generatie-biobrandstof tot stand brengen in een samenwerking tussen industrie en wetenschap. Volkswagen is tegen de toepassing van eerste generatie-biobrandstof, dat wordt gemaakt van voedsel zoals graan, maïs en suikerbiet. Er zijn nog twee sponsoren in dit project: FAL (Bundesforschungsanstalt für Landwirtschaft) en het Verband der Deutschen Biokraftstoffindustrie. Beide organisaties geven vijftigduizend euro.

VW stimuleert onderzoek biobrandstof - Automobielmanagement.nl

VW stimuleert onderzoek biobrandstof

Volkswagen geeft een miljoen euro aan de TU van Braunschweig.

Alternatieve brandstoffen zijn een wezenlijk onderdeel van de ‘aandrijfstrategie’ van het VW-concern. Men wil een verdere ontwikkeling van de zogenoemde tweede generatie-biobrandstof tot stand brengen in een samenwerking tussen industrie en wetenschap. Volkswagen is tegen de toepassing van eerste generatie-biobrandstof, dat wordt gemaakt van voedsel zoals graan, maïs en suikerbiet. Er zijn nog twee sponsoren in dit project: FAL (Bundesforschungsanstalt für Landwirtschaft) en het Verband der Deutschen Biokraftstoffindustrie. Beide organisaties geven vijftigduizend euro.