Mulally, die Bill Ford als uitvoerend baas heeft vervangen als chief executive officer, wil niet dertigduizend mensen ontslaan zoals eerder aangekondigd. Hij wil alle 75 duizend bij een vakbond aangesloten werknemers in de VS een ontslagpakket aangeboden. Bovenop de dertigduizend banen van fabrieksarbeiders gaan er in ieder geval ook veertienduizend witteboordenmedewerkers de laan uit. Ford beloofde in 2002 dat het ‘Revitalisation Plan’ van toen ervoor zou zorgen dat dit jaar een winst (voor belastingen) gemaakt zou worden van zeven miljard dollar. De werkelijkheid is dat Ford dit jaar een gigantisch verlies te wachten staat. Naar verluidt, voorziet men een verlies van acht tot negen miljard dollar, schrijft de zakenkrant Financial Times. Dat verlies zou voortkomen uit een verlies van ongeveer 5,6 miljard dollar uit de ‘global automotive operations’. Maar er komen de nodige miljarden aan herstructureringskosten bij. Ford maakte vorig jaar één miljard dollar verlies.