Volgens een bericht van Volkswagen AG van 11 januari gebeurt dit ‘met wederzijds goedvinden’. Bernhard is vanaf februari 2005 lid van de raad van bestuur van Volkswagen AG en destijds aangesteld door Bernd Pischetsrieder. Die is inmiddels vertrokken en opgevolgd door Martin Winterkorn. Winterkorn wil een andere machtsstructuur waarin de verantwoordelijkheid voor bijvoorbeeld verkoop of kwaliteit van alle merken bij een bepaald lid van ‘Der Vorstand’ komt te liggen. De verantwoordelijkheid van de topman van Volkswagen (en van de andere merken) neemt daarmee evenredig af. Winterkorn zal zelf de functie van ‘Vorsitzender des Markenvorstands Volkswagen’ erbij nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding