PSA Peugeot Citroën wil op deze manier nog dit jaar tot een reductie van het bestand komen met zo’n 4,8 duizend medewerkers. De autofabrikant wil mensen die vrijwillig vertrekken of met pensioen gaan niet vervangen. Het bedrijf zal mensen helpen een baan te vinden elders in het concern of bij andere bedrijven. Aan medewerkers die zelf een bedrijf willen beginnen of met (vervroegd) pensioen gaan, zal PSA financiële hulp geven. Op deze manier hoopt PSA niemand te hoeven ontslaan. Topman Vergne voor human resources: “We voorkomen last-in, first-out dat de jongere medewerkers zou treffen. Het plan is ontworpen om mensen te stimuleren zich te laten omscholen of om het bedrijf te verlaten.” De ondernemingsraad van PSA gaat een speciale vergadering houden op 9 mei. De omzet van PSA over het eerste kwartaal van 2007 kwam uit op 14,9 miljard euro, dat is 6,5 procent hoger dan de omzet in het eerste kwartaal van 2006. De autodivisie ging van 11 miljard in 2006 naar 11,6 miljard in 2007 (plus 5,6 procent). De PSA bank, onderdelenfabrikant Faurecia en vervoerder Gefco zaten alle drie rond de tien procent hogere omzet.