Tata komt met allergoedkoopste auto

Het Indiase Tata Motors presenteert in januari een vierdeurs voor 2500 dollar.

Tata zegt dat het op schema zit met het produceren van zijn honderdduizend roepia-auto (2500 Amerikaanse dollars) die in het derde kwartaal van 2008 op de markt moet komen. Het merk denkt de auto al te kunnen presenteren op de Auto Expo in Delphi in januari. Dat meldt de zakenkrant Financial Times. Verder wil Tata Motor ook nog een nieuwe reeks kleine hatchbacks en ‘midsized’ sedans ontwikkelen. India produceert nu 1,3 miljoen auto’s per jaar. De markt daar groeit met tien tot twaalf procent per jaar dus dat kunnen er over tien jaar drie miljoen zijn. De goedkope vierdeurs auto is een persoonlijk speeltje van Ratan Tata, de grote baas van het concern. Zijn nieuwe auto wordt verreweg de goedkoopste. Dat is nu de Suzuki Maruti 800 voor vierduizend dollar. De auto van Tata zal niet voldoen aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en emissie. Concurrenten zijn sceptisch over de prijs en de kwaliteit van het autootje dat een zeshonderd cc motortje krijgt Maar Tata zelf ziet het wel zitten: “Het wordt een leuke auto die je wel zou willen hebben.” De fabriek zal een capaciteit hebben van een kwart miljoen eenheden per jaar. Er moeten, gezien de lage prijs, heel grote volumes gebouwd worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tata komt met allergoedkoopste auto - Automobielmanagement.nl

Tata komt met allergoedkoopste auto

Het Indiase Tata Motors presenteert in januari een vierdeurs voor 2500 dollar.

Tata zegt dat het op schema zit met het produceren van zijn honderdduizend roepia-auto (2500 Amerikaanse dollars) die in het derde kwartaal van 2008 op de markt moet komen. Het merk denkt de auto al te kunnen presenteren op de Auto Expo in Delphi in januari. Dat meldt de zakenkrant Financial Times. Verder wil Tata Motor ook nog een nieuwe reeks kleine hatchbacks en ‘midsized’ sedans ontwikkelen. India produceert nu 1,3 miljoen auto’s per jaar. De markt daar groeit met tien tot twaalf procent per jaar dus dat kunnen er over tien jaar drie miljoen zijn. De goedkope vierdeurs auto is een persoonlijk speeltje van Ratan Tata, de grote baas van het concern. Zijn nieuwe auto wordt verreweg de goedkoopste. Dat is nu de Suzuki Maruti 800 voor vierduizend dollar. De auto van Tata zal niet voldoen aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en emissie. Concurrenten zijn sceptisch over de prijs en de kwaliteit van het autootje dat een zeshonderd cc motortje krijgt Maar Tata zelf ziet het wel zitten: “Het wordt een leuke auto die je wel zou willen hebben.” De fabriek zal een capaciteit hebben van een kwart miljoen eenheden per jaar. Er moeten, gezien de lage prijs, heel grote volumes gebouwd worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding