Kwaliteit Ford stijgt flink, meldt JD Power

De kwaliteit van Ford en aanverwante merken is aanzienlijk gestegen, meldt het gezaghebbende JD Power in zijn meest recente onderzoek.

Waar Ford in Noord-Amerika vorig jaar nog onder het gemiddelde scoorde, zit het er nu boven. In de jaarlijkse marktverkenning, die stoelt op ervaringen van 97 duizend autorijders, noteerden Ford-producten een topnotering in vijf van de negentien segmenten. Teleurstellend daarentegen is het resultaat van GM en Chrysler: beide fabrikanten zitten nog steeds onder het moyenne. GM’s luxepaard Cadillac bijvoorbeeld duikelde van 117 problemen per honderd voertuigen naar 135. Beter vergaat het Mercedes-Benz, dat lange tijd geplaagd werd door kwaliteitsproblemen. Bij de individuele modellen vertoont de S-klasse volgens JD Power het minste aantal mankementen (evenals de Audi A8). Honda staat op één bij de volumemerken, waarmee het de fakkel overneemt van Hyundai en Toyota. Alleen drie premiummerken – Porsche, Lexus (Toyota) en Lincoln (Ford) – presteren nog beter dan Honda.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kwaliteit Ford stijgt flink, meldt JD Power - Automobielmanagement.nl

Kwaliteit Ford stijgt flink, meldt JD Power

De kwaliteit van Ford en aanverwante merken is aanzienlijk gestegen, meldt het gezaghebbende JD Power in zijn meest recente onderzoek.

Waar Ford in Noord-Amerika vorig jaar nog onder het gemiddelde scoorde, zit het er nu boven. In de jaarlijkse marktverkenning, die stoelt op ervaringen van 97 duizend autorijders, noteerden Ford-producten een topnotering in vijf van de negentien segmenten. Teleurstellend daarentegen is het resultaat van GM en Chrysler: beide fabrikanten zitten nog steeds onder het moyenne. GM’s luxepaard Cadillac bijvoorbeeld duikelde van 117 problemen per honderd voertuigen naar 135. Beter vergaat het Mercedes-Benz, dat lange tijd geplaagd werd door kwaliteitsproblemen. Bij de individuele modellen vertoont de S-klasse volgens JD Power het minste aantal mankementen (evenals de Audi A8). Honda staat op één bij de volumemerken, waarmee het de fakkel overneemt van Hyundai en Toyota. Alleen drie premiummerken – Porsche, Lexus (Toyota) en Lincoln (Ford) – presteren nog beter dan Honda.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding