Britse Ikea stapt over op hybride Honda's

De Britse tak van Ikea gaat haar zeventig lease-auto's, momenteel Skoda's, vervangen door hybride Honda Civics.

Het hoofdkantoor van Ikea in Zweden ziet dit als een pilotproject. Als de resultaten goed zijn, stapt Ikea ook in andere landen over op hybride zakenauto's. Voorlopig worden de bestelauto's van de Zweedse meubelgigant nog niet vervangen. Voor Honda is de levering van zeventig hybride Civics een belangrijke slag op de markt voor deze milieuvriendelijke auto's. Momenteel wordt dit segment overheerst door Toyota met zijn eveneens hybride Prius. Van dit model zijn inmiddels wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse Ikea stapt over op hybride Honda's - Automobielmanagement.nl

Britse Ikea stapt over op hybride Honda's

De Britse tak van Ikea gaat haar zeventig lease-auto's, momenteel Skoda's, vervangen door hybride Honda Civics.

Het hoofdkantoor van Ikea in Zweden ziet dit als een pilotproject. Als de resultaten goed zijn, stapt Ikea ook in andere landen over op hybride zakenauto's. Voorlopig worden de bestelauto's van de Zweedse meubelgigant nog niet vervangen. Voor Honda is de levering van zeventig hybride Civics een belangrijke slag op de markt voor deze milieuvriendelijke auto's. Momenteel wordt dit segment overheerst door Toyota met zijn eveneens hybride Prius. Van dit model zijn inmiddels wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding