Ford zet Jaguar en Land Rover in de etalage

Ford heeft zijn Britse merken Jaguar en Land Rover in de etalage gezet.

De Amerikaanse fabrikant heeft een reeks internationale banken ingeschakeld om een koper te zoeken. Inmiddels heeft Ford ook de Britse politiek informeel op de hoogte gesteld, zo meldt de BBC. Interesse wordt met name bij private investeringsbedrijven verwacht, naar het voorbeeld van Chrysler. Dat autoconcern werd vorige maand overgenomen door investeerder Ceberus. In Britse kringen circuleert onder meer de naam van Alchemy, de groep financiers die destijds Rover kocht van BMW. Eerder werd bekend dat Ford ook van Volvo af zou willen, terwijl Aston Martin (het vierde onderdeel van de Premium Group bij Ford) ook al van de hand is gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford zet Jaguar en Land Rover in de etalage - Automobielmanagement.nl

Ford zet Jaguar en Land Rover in de etalage

Ford heeft zijn Britse merken Jaguar en Land Rover in de etalage gezet.

De Amerikaanse fabrikant heeft een reeks internationale banken ingeschakeld om een koper te zoeken. Inmiddels heeft Ford ook de Britse politiek informeel op de hoogte gesteld, zo meldt de BBC. Interesse wordt met name bij private investeringsbedrijven verwacht, naar het voorbeeld van Chrysler. Dat autoconcern werd vorige maand overgenomen door investeerder Ceberus. In Britse kringen circuleert onder meer de naam van Alchemy, de groep financiers die destijds Rover kocht van BMW. Eerder werd bekend dat Ford ook van Volvo af zou willen, terwijl Aston Martin (het vierde onderdeel van de Premium Group bij Ford) ook al van de hand is gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding