Suzuki bouwt fabriek in Rusland

Suzuki Motor Corporation gaat een autofabriek bouwen in St. Petersburg.

Daarmee hoopt het Japanse merk te kunnen voldoen aan de groeiende vraag van de Russische markt. De fabriek zal per jaar dertigduizend Suzuki’s Grand Vitara en SX4 produceren. Met de bouw van de nieuwe fabriek is ongeveer negentig miljoen euro gemoeid. In de tweede helft van 2009 moet de klus geklaard zijn. In het eerste jaar na de opening van de fabriek moeten er vijfduizend voertuigen (New Grand Vitara en SX4) van de band rollen, in de toekomst zullen dat er jaarlijks dertigduizend zijn. In 2006 werden in Rusland zestienduizend Suzuki’s verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Suzuki bouwt fabriek in Rusland - Automobielmanagement.nl

Suzuki bouwt fabriek in Rusland

Suzuki Motor Corporation gaat een autofabriek bouwen in St. Petersburg.

Daarmee hoopt het Japanse merk te kunnen voldoen aan de groeiende vraag van de Russische markt. De fabriek zal per jaar dertigduizend Suzuki’s Grand Vitara en SX4 produceren. Met de bouw van de nieuwe fabriek is ongeveer negentig miljoen euro gemoeid. In de tweede helft van 2009 moet de klus geklaard zijn. In het eerste jaar na de opening van de fabriek moeten er vijfduizend voertuigen (New Grand Vitara en SX4) van de band rollen, in de toekomst zullen dat er jaarlijks dertigduizend zijn. In 2006 werden in Rusland zestienduizend Suzuki’s verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding