Fiat wil Land Rover en Jaguar niet

Fiat zou geprobeerd hebben de luxe Ford-merken te kopen. Maar het gaat niet door.

Fiat laat met de gesprekken wel zien dat het bedrijf vertrouwen heeft in groei. Maar de gesprekken tussen Fiat-chef Marchionne en Lewis Booth van Ford of Europe / PAG zijn beëindigd omdat Fiat bezorgd is over een eventuele negatieve invloed van een overname op zijn ‘rating’ op de beurs. Het overleg zou vanaf januari gaande zijn geweest en eind mei zijn beëindigd. Dat meldt Automotive News Europe. De rating van Fiat is verhoogd van BB naar BB-plus door Standard & Poor’s op 31 mei. Fiat zou ook dichtbij een BBB-minus rating zitten en dat betekent dat het bedrijf gemakkelijker en goedkoper geld kan lenen. Een eventuele overname zou die rating teniet kunnen doen. Fiat zou vooral belangstelling hebben voor Land Rover vanwege de wereldwijde groei van het suv-segment. Alle Fiat-merken stellen in dat segment niets voor. Onlangs besloot Fiat (Iveco) het Spaanse Santana over te nemen. De noeste Santana 4×4 zal op de markt komen als Iveco Massif maar dat is een Spartaanse offroader, die niet kan concurreren met moderne suv’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat wil Land Rover en Jaguar niet - Automobielmanagement.nl

Fiat wil Land Rover en Jaguar niet

Fiat zou geprobeerd hebben de luxe Ford-merken te kopen. Maar het gaat niet door.

Fiat laat met de gesprekken wel zien dat het bedrijf vertrouwen heeft in groei. Maar de gesprekken tussen Fiat-chef Marchionne en Lewis Booth van Ford of Europe / PAG zijn beëindigd omdat Fiat bezorgd is over een eventuele negatieve invloed van een overname op zijn ‘rating’ op de beurs. Het overleg zou vanaf januari gaande zijn geweest en eind mei zijn beëindigd. Dat meldt Automotive News Europe. De rating van Fiat is verhoogd van BB naar BB-plus door Standard & Poor’s op 31 mei. Fiat zou ook dichtbij een BBB-minus rating zitten en dat betekent dat het bedrijf gemakkelijker en goedkoper geld kan lenen. Een eventuele overname zou die rating teniet kunnen doen. Fiat zou vooral belangstelling hebben voor Land Rover vanwege de wereldwijde groei van het suv-segment. Alle Fiat-merken stellen in dat segment niets voor. Onlangs besloot Fiat (Iveco) het Spaanse Santana over te nemen. De noeste Santana 4×4 zal op de markt komen als Iveco Massif maar dat is een Spartaanse offroader, die niet kan concurreren met moderne suv’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding