Koper Chrysler aast nu op Ford-dochters

Het Amerikaanse investeringsfonds Cerberus wil Jaguar en Land Rover wel kopen.

Cerberus Capital Management nam onlangs tachtig procent van Chrysler over van DaimlerChrysler maar is bij lange na niet de enige kandidaat voor de beide luxe-merken. Ook Jac Nasser, vroeger topman bij Ford en nu werkzaam bij investeerder One Equity Partners, staat in de rij belangstellenden. Gezien de financiële macht van deze investeringsbedrijven lijkt het op dit moment onwaarschijnlijk dat een concurrerende autofabrikant nog een kans maakt. Ford wil de beide Britse merken van de Premier Automotive Group afstoten. Het maakt de Amerikanen daarbij niet uit of ze nu gezamenlijk of elk afzonderlijk naar een andere eigenaar gaan. Ook Volvo maakt deel uit van de PAG. Er gaan al enige tijd geruchten dat ook het Zweedse merk in de etalage staat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Koper Chrysler aast nu op Ford-dochters - Automobielmanagement.nl

Koper Chrysler aast nu op Ford-dochters

Het Amerikaanse investeringsfonds Cerberus wil Jaguar en Land Rover wel kopen.

Cerberus Capital Management nam onlangs tachtig procent van Chrysler over van DaimlerChrysler maar is bij lange na niet de enige kandidaat voor de beide luxe-merken. Ook Jac Nasser, vroeger topman bij Ford en nu werkzaam bij investeerder One Equity Partners, staat in de rij belangstellenden. Gezien de financiële macht van deze investeringsbedrijven lijkt het op dit moment onwaarschijnlijk dat een concurrerende autofabrikant nog een kans maakt. Ford wil de beide Britse merken van de Premier Automotive Group afstoten. Het maakt de Amerikanen daarbij niet uit of ze nu gezamenlijk of elk afzonderlijk naar een andere eigenaar gaan. Ook Volvo maakt deel uit van de PAG. Er gaan al enige tijd geruchten dat ook het Zweedse merk in de etalage staat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding