Britse ANWB verkocht voor 5,1 miljard

De Automobile Association, de Britse variant van de ANWB, wordt voor een bedrag van 5,1 miljard euro overgenomen door Saga.

Deze onderneming richt zich op producten en diensten voor vijftigplussers. Na de overname is de combinatie Saga/AA naar schatting twaalf miljard euro waard. De AA heeft net als de ANWB een wegenwacht. Er zijn vijftien miljoen automobilisten lid van. In 2004 werd de AA voor 2,6 miljard gekocht door twee beleggingsfondsen. Die toucheren nu, drie jaar later, dus bijna het dubbele.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse ANWB verkocht voor 5,1 miljard - Automobielmanagement.nl

Britse ANWB verkocht voor 5,1 miljard

De Automobile Association, de Britse variant van de ANWB, wordt voor een bedrag van 5,1 miljard euro overgenomen door Saga.

Deze onderneming richt zich op producten en diensten voor vijftigplussers. Na de overname is de combinatie Saga/AA naar schatting twaalf miljard euro waard. De AA heeft net als de ANWB een wegenwacht. Er zijn vijftien miljoen automobilisten lid van. In 2004 werd de AA voor 2,6 miljard gekocht door twee beleggingsfondsen. Die toucheren nu, drie jaar later, dus bijna het dubbele.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding