Engels rookverbod ook voor bestel- en vrachtwagens

In Engeland is het sinds zondagmorgen verboden te roken in openbare ruimten inclusief café’s en (weg-)restaurants. Maar het geldt ook voor bestel- en vrachtwagens.

De Freight Transport Association wijst er op dat het verbod ook geldt voor elk vervoermiddel dat wordt gebruikt voor werkdoeleinden. Daaronder vallen dus ook vracht- en bestelwagens, inclusief wagens met een slaapcabine. Met deze maatregel wil de overheid chauffeurs die niet roken beschermen tegen de gevolgen van zogenaamd ‘second hand smoking’. In de cabine van elke vracht- of bestelauto moet een niet-roken sticker worden aangebracht terwijl chauffeurs die er op worden betrapt toch te roken een boete van 50 pond (ongeveer 75 euro) kunnen krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Engels rookverbod ook voor bestel- en vrachtwagens - Automobielmanagement.nl

Engels rookverbod ook voor bestel- en vrachtwagens

In Engeland is het sinds zondagmorgen verboden te roken in openbare ruimten inclusief café’s en (weg-)restaurants. Maar het geldt ook voor bestel- en vrachtwagens.

De Freight Transport Association wijst er op dat het verbod ook geldt voor elk vervoermiddel dat wordt gebruikt voor werkdoeleinden. Daaronder vallen dus ook vracht- en bestelwagens, inclusief wagens met een slaapcabine. Met deze maatregel wil de overheid chauffeurs die niet roken beschermen tegen de gevolgen van zogenaamd ‘second hand smoking’. In de cabine van elke vracht- of bestelauto moet een niet-roken sticker worden aangebracht terwijl chauffeurs die er op worden betrapt toch te roken een boete van 50 pond (ongeveer 75 euro) kunnen krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding