Ferrari-motor zorgt voor bootrecords

Eugenio Molinari heeft twee nieuwe wereldsnelheidsrecords op het water gevestigd in een boot met een Ferrari F430 motor.

De records werden gevestigd in een boot van elfhonderd kilo en van 1450 kilo (met ballast). De snelheden waren gemiddeld 123,288 km/u en 122,035 km/u over een afstand van een kilometer. In de afgelopen halve eeuw triomfeerde Eugenio Molinari verschillende keren: wereldkampioen F1, vier keer Europees kampioen en vier keer Italiaans kampioen. Met deze nieuwe prestaties staat zijn totale aantal records op 71. Tevens won Molinari acht keer de Pavia-Venezia race, de langste race ter wereld op het water, en vestigde hij het gemiddelde snelheidsrecord van 188 km/u gedurende de ‘Giro del Lario’. Hij kreeg hiervoor de onderscheiding van ‘snelste man op aarde op bevaarbare wateren’. Ook mocht Molinari de prestigieuze ‘gouden medaille voor hoge snelheid’ ontvangen van het Italiaans Olympisch Comité. Deze medaille wordt uitsluitend uitgereikt wanneer de grens van 200 km/u wordt doorbroken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ferrari-motor zorgt voor bootrecords - Automobielmanagement.nl

Ferrari-motor zorgt voor bootrecords

Eugenio Molinari heeft twee nieuwe wereldsnelheidsrecords op het water gevestigd in een boot met een Ferrari F430 motor.

De records werden gevestigd in een boot van elfhonderd kilo en van 1450 kilo (met ballast). De snelheden waren gemiddeld 123,288 km/u en 122,035 km/u over een afstand van een kilometer. In de afgelopen halve eeuw triomfeerde Eugenio Molinari verschillende keren: wereldkampioen F1, vier keer Europees kampioen en vier keer Italiaans kampioen. Met deze nieuwe prestaties staat zijn totale aantal records op 71. Tevens won Molinari acht keer de Pavia-Venezia race, de langste race ter wereld op het water, en vestigde hij het gemiddelde snelheidsrecord van 188 km/u gedurende de ‘Giro del Lario’. Hij kreeg hiervoor de onderscheiding van ‘snelste man op aarde op bevaarbare wateren’. Ook mocht Molinari de prestigieuze ‘gouden medaille voor hoge snelheid’ ontvangen van het Italiaans Olympisch Comité. Deze medaille wordt uitsluitend uitgereikt wanneer de grens van 200 km/u wordt doorbroken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding